Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник в тесто

Рибник в тесто

РадинаРадина
Новак
273310
Рибник в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"По аромата ще го познаете, във вкуса ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • брашно - 250 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • орехи - 250 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • спанак - 250 г
  • зелени чушки - 3 бр.
  • маслини - 100 г
  • сол
  • олио
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, чесъна, чушките, спанака и задушаваме. През това време счукваме орехите с малко сол и отделяме маслините от костилките.

Сваляме задушеното от котлона и омесваме добре с другите съставки.

Почистения шаран напълваме с плънката и зашиваме с конец.

Омесваме тестото и намазваме с олио да престои 20 минути. Разточваме тънко и увиваме шарана.

Печем рибника на 240 градуса в предварително загрята фурна до готовност.

Поднасяме рибника в тесто топъл със свежа или картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: