Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с треска

Рибник с треска

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Рибник с треска
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ама наистина много апетитен е този рибник - сигурни сме, че и вие ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • риба - 400 г треска
  • домати - 400 г
  • праз лук - 1 стрък
  • краве масло - 125 г
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • розмарин
  • босилек
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата нарязваме на парчета, овкусяваме със сол и черен пипер.

Пържим в нагорещено олио.

Готовата риба поставяме върху кухненска хартия.

В керамичен тиган разтапяме маслото и задушаваме нарязания на кръгчета праз.

Добавяме настърганите домати и сухите подправки на вкус.

Готвим апетитния рибник до сгъстяване.

Подреждаме рибата в тавичка и заливаме със соса, поставяме няколко маслини и запичаме в предварително загрята фурна на 180°C.

Рибникът с треска е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: