Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленките на баба

Пърленките на баба

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пърленките на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мас - за намазване
  • вода - 200 мл топла
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Добавете олиото, оцета и водата, затоплена до 35-36 градуса и замесете средно меко тесто.

Оставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.

Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две. Леко притискаме краищата и изпичаме на сач от двете страни. Поднасяме топли и поръсени с малко сол и по-желание още малко мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ТЕДИ
ТЕДИ
Не ми се вижда кората да е сгъната на две, както е показано на снимката
08.01.2015 13:05
ЕЛИ
ЕЛИ
Корегирайте количеството на солта,за 500 гр. брашно 1 к.л.
19.01.2014 11:19
1
КРАСИ
КРАСИ

Вместо вода замесете го с прясно млеко стават чузесни а може и да се пържат в мазнина
29.08.2013 10:26
2
1
1
Покажи всички подкоментари