Начин на приготвяне
Смелете бадемовите бисквитки в блендер.
Разтопете кравето масло и го смесете със смлените бисквити Амарети. Объркайте добре трохите.
Застелете форма 22 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете бисквитената смес, подравнете. Приберете формата в хладилник докато приготвите чийзкрема.
Накиснете желатина в малко студена вода за да омекне, след което го прецедете и смесете с няколко супени лъжици прясно мляко.
Затоплете и разбъркайте, докато се разтопи.
Разбийте сметаната с пудрата захар на твърд сняг. Ако ползвате подсладена, не е необходимо да слагате пудра захар.
Смесете крема сиренето с киселото мляко, излейте разтопения желатин, постепенно добавете разбитата сметана и хомогенизирайте крема добре.
Извадете формата от хладилника и изсипете крема.
Подравнете, покрийте тавата с парче найлон и приберете кокосовия сладкиш отново в хладилник за 4-5 часа.
Охладеният и стегнал чийзсладкиш поръсете обилно с кокосови стърготини.
Върху кокосовия чийзсладкиш с амарети направете от солетите гнездо и сложете няколко малки бонбонки с форма на яйце.
Да ви е сладко!