Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Чийзкейк»Великденски солен чийзкейк

Великденски солен чийзкейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Великденски солен чийзкейк
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
34 мин.
Порции
8
"Разнообразете великденската трапеза с този страхотен солен чийзкейк"

Необходими Продукти

  • крекери - 150 г или гризини
  • крема сирене - 300 г
  • кисело мляко - 120 г
  • сметана - 200 мл неподсладена или прясно мляко
  • желатин - 10 г
  • краве масло - 100 г
  • бял пипер - 2 - 3 зрънца
  • за украсата
  • яйца - 2 бр.
  • чери домати - 1 бр.
  • магданозени стебла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете гризини или крекери по ваш вкус.

Смелете ги в блендер и объркайте с разтопеното краве масло.

Застелете дъното на тава 20 см с парче хартия за печене. Изсипете смлените гризини и подравнете. Приберете в хладилник.

Накиснете желатина в студена вода за 10 мин.

Затоплете неподсладената сметана и сложете омекналия желатин.

Бъркайте, докато се разтвори напълно. В купа смесете студените кисело мляко и крема сирене.

Излейте сметаната и хомогенизирайте до гладкост.

Овкусете с щипка смлян бял пипер и сол.

Прецедете получената смес през цедка, за да получите гладък блат. Изсипете сместа върху основата от гризини.

Покрийте тавичката с парче найлон и приберете соления чийзкейк в хладилник за около 3 часа.

Освободете готовия чийзкейк от формата, сложете в подходяща чиния.

Украсете с резени от сварени яйце, чери домат и дълги магданозени стръкове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: