Начин на приготвяне
Изберете гризини или крекери по ваш вкус.
Смелете ги в блендер и объркайте с разтопеното краве масло.
Застелете дъното на тава 20 см с парче хартия за печене. Изсипете смлените гризини и подравнете. Приберете в хладилник.
Накиснете желатина в студена вода за 10 мин.
Затоплете неподсладената сметана и сложете омекналия желатин.
Бъркайте, докато се разтвори напълно. В купа смесете студените кисело мляко и крема сирене.
Излейте сметаната и хомогенизирайте до гладкост.
Овкусете с щипка смлян бял пипер и сол.
Прецедете получената смес през цедка, за да получите гладък блат. Изсипете сместа върху основата от гризини.
Покрийте тавичката с парче найлон и приберете соления чийзкейк в хладилник за около 3 часа.
Освободете готовия чийзкейк от формата, сложете в подходяща чиния.
Украсете с резени от сварени яйце, чери домат и дълги магданозени стръкове.
Да ви е сладко!