Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солен чийзкейк с пилешко месо

Солен чийзкейк с пилешко месо

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Солен чийзкейк с пилешко месо
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 7
22/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Чийзкейкът е много вкусен и когато е солен, така че ако все още не сте опитвали такъв, горещо ви препоръчваме да го направите по-скоро"

Необходими Продукти

  • Основа
  • пилешко месо - 500 г сурово
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • Крем
  • крема сирене - 500 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • чушки - 5 бр. печени, червени
  • магданоз
  • копър
  • мащерка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • желатин - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе пилешкото месо в блендер.

Объркваме го с яйцата, солта, черния пипер и чубрицата.

Оформяме блат за соления чийзкейк на дъното на на форма с падащо дъно с хартия за печене.

Печем за около 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса. Оставяме го да се охлади.

За крема разбиваме с миксер сметаната и крема сиренето. Посоляваме. Слагаме подправките.

Добавяме печените чушки, които предварително сме направили на пюре. Объркваме добре.

Приготвяме желатина според описанието на опаковката и го добавяме към крема. Объркваме.

Така готовия крем разпределяме върху пилешкия блат, който сме преместили в поднос и около който сме сложили ринг.

Слагаме соления чийзкейк с пилешко месо в хладилника за няколко часа, да се желира добре.

Украсяваме солената торта по желание.

Аз украсих с варени яйца, маслини, магданоз и чушка.

Чудесен солен чийзкейк с пилешко месо се получи!

Източник: Цветомира Иванова‎ - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#241258
Потребител#241258
Нов прочит на рецепта за солен чийзкейк с възможност за импровизация.
Ще пробвам при първия удобен случай.
Благодаря за чудесната идея!
22.01.2020 12:16