Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Пролетна картофена салата с коприва и левурда

Пролетна картофена салата с коприва и левурда

Пролетна картофена салата с коприва и левурда4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тази пролетна картофена салата определено говори сама за себе си, а ние нямаме нищо против да слушаме"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр. средни
  • коприва - 1 - 2 шепи нарязани пресни листа
  • пресен лук - 2 шепи нарязани зелени перца
  • левурда - 3 - 5 листа
  • черен пипер - 2 щипки
  • шарлан - 3 с.л. (слънчогледово масло)
  • оцет балсамико - 1 ч.л. (бяла подправка) на вкус
  • хималайска сол - ½ ч.л. на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За по-бързо приготвяне и най-вече здравословно – сваряваме картофите на пара, като предварително ги обелваме, измиваме и нарязваме на средно ситни кубченца.

В тенджера поставяме ветрилото/кошница за готвене на пара и наливаме вода до нивото на кошницата. Сипваме нарязаните картофи, захлупваме с капак и оставяме да се варят до омекване, като веднъж внимателно разбъркваме, за да не се разварят картофите най-отдолу, докато горните са още сурови.

Измиваме прясно набраните от градината зеленини – коприва, левурда и пресен лук – зелени перца.

В отделен метален съд попарваме листата от коприва с вряла вода.

Нарязваме на ситно - омекналата и отцедена коприва, както и свежите - листа от див чесън (левурда) и пресен лук.

Прехвърляме сварените картофи в дълбок съд, разбъркваме с пролетните зеленини и овкусяваме с хималайска фина сол, черен млян пипер, бяла салатна подправка (оцет Балсамико) и шарлан.

Внимателно разбъркваме, за да не се раздробят картофите, тъй като сварени на пара са по-мекички.

Поднасяме вкусната картофена салата в блюдо или чиния върху няколко листа свежа зелена къдрава салата и левурда.

Много вкусна пролетна картофена салата с коприва и левурда – здравословна и засищаща!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: