Баница със сирене и кашкавал

ИивинкаИивинка
Готвач
184
1k
519
520
2
21/04/2020
"Баничката винаги е на почит в семейството "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, в което предварително се угасили содата. Добавете щипка сол и олиото.

Сложете натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Разбъркайте всички продукти, ако ви се вижда гъста сместа, долейте много малко водичка.

Включете фурната на 200 градуса да загрява.

Намазнете хубаво тавата, в която ще печете, с мас - аз използвах стъклена тава.

Наредете тракийските кори в тавата, като ги редите на хармоника.

С черпак вземете от заливката и залейте пухкавата баница, с вилица разтворете тук-там корите, да може са попие хубаво заливката.

Отгоре върху залятата баница сложете с върха на лъжичката мас на 3-4 места.

Сложете баницата с кашкавал да се пече във вече загрялата фурна.

Изпечете баницата до хубава хрупкава коричка.

Когато е готова баницата със сирене и кашкавал, покрийте за около 5 мин с кърпа.

Страхотна рецепта за баница!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Вкусна баничка, лесна за приготвяне рецепта. Интересна идея.
1
0
Иивинка
Иивинка
30.04.2020 17:20
Радвам се, че ви е харесала рецептата.
1
0