Начин на приготвяне
Бързо, лесно и много вкусно се получиха тези апетитни гнезда с кайма.
Сварените картофи се отцеждат и се пасират с преса на пюре заедно с маслото, сол и чубрица.
Смесва се с яйцето, половината настърган кашкавал и разбъркваме на гладка смес.
Каймата се омесва с нарязан ситно лук, чубрица и кимион.
С лъжица се оформят 6 топки от картофи, отгоре поставяме по едно кюфте, а върху него кръгче домат и поръсваме със сол, риган.
Нареждат се върху хартия за печене и печем на 180°C около 30 минути, изваждат се, поръсваме с кашкавал и връщаме във фурната за още 5 -10 минути.
Сервираме картофените гнезда с кюфтета на фурна с пресни зеленчуци и пера зелен лук.
Бон Апети!
Вкусотия!