Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Чироз от цаца

Чироз от цаца

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Чироз от цаца
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • оцет - 200 мл
  • сол - 150 - 200 г
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре.

Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.

Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно.

След 24 часа цацата се измива от солта и се залива с оцет, така че да се покрие.

Ако има нужда се долива още малко оцет, така че рибата да е напълно покрита.

Оставя се в оцета за 12 часа в хладилник, след това отново се изплаква и се нанизва на шишчета или връв, като се оставя разстояние между отделните рибки.

Шишчетата с риба се сушат на проветриво място, например на балкона за 3-4 дни, след което са готови за консумация.

Готовият чироз се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: