Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Икономична бишкотена торта с кисело мляко и канела

Икономична бишкотена торта с кисело мляко и канела

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432397
Икономична бишкотена торта с кисело мляко и канела
Снимка: Ivana Georgieva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти
  • кисело мляко - 600 г
  • захар - 6 с.л.
  • ванилова есенция - 2 бр.
  • канела - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете киселото мляко, захарта, ваниловата есенция и канелата. Разбъркайте добре.

Вместо обикновена бяла захар може да използвате кафява захар, тъй като придава карамелен аромат.

На дъното на правоъгълен съд сложете от млечния крем, колкото да покрие дъното. След това наредете един ред бишкоти.

Полейте бишкотите със сместа, отново наредете един ред бишкоти и отново ги полейте със сместа.

Покрийте съда с приготвената бишкотена торта със стреч фолио и оставете в хладилника за 3 часа, за да могат бишкотите да попият киселото мляко и да омекнат.

Вашата икономична бишкотена торта с кисело мляко и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Дали ще стане със стар кекс?
25.05.2024 13:10