Начин на приготвяне
В голяма купа се изсипва течната сметана и пудрата захар. Бърка се с пастор, добавят се ванилиите и цеденото мляко. Разбива се, така че да се получи леко течен крем.
В тава или друг подходящ съд се нареждат бишкотите и се заливат с крема. Така може да направите два или 3 блата, в зависимост от това колко е голям съдът, в който правите тортата.
За да стегне добре, бишкотената торта се оставя в хладилника за 2-3 часа. Накрая се нарязва бананът и се поднася.
Ако искате да желирате тортата: към сместа в купата, която приготвяте, се добавя разтопен на водна баня желатин (приблизително 3 пакетчета).
Отново бишкотите се поливат със сместа и се оставя в хладилника.
Бишкотената торта със сметана и кисело мляко е готова.
Коментари