Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с кисело мляко и кайсии

Бишкотена торта с кисело мляко и кайсии

Бишкотена торта с кисело мляко и кайсии
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Затопли ли се навън, залагаме на сочни и свежи торти, а тази е от фаворитите ни"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г
  • кисело мляко - 800 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • кайсии - 10 бр.
  • банани - 2 бр.
  • желатин - 2 пакета
  • захар - 1/2 ч.ч. + 3 с.л.
  • захарен сироп
  • жълта сладкарска боя
  • инстантно кафе - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте киселото мляко със заквасената сметана. Прибавете 1/2 ч.ч. захар.

Разтворете желатина в 1/2 ч.ч. студена вода и след като набъбне го затоплете в микровълнова фурна, като внимавате да не заври.

Добавете разтворения желатин към млечната смес, като отделите 3 с.л., за да покриете повърхността на тортата.

Потопете бишкотите в нес кафе и ги наредете по стените на тава с подвижен ринг. Наредете бишкоти и по дъното на тавата.

Обелете и нарежете бананите на кръгчета. Наредете ги върху бишкотите. Изсипете половината от млечния крем.

Нарежете кайсиите на филийки и ги потопете в захарния сироп, след което ги наредете върху млечната смес.

Наредете и останалите бишкоти /3-4 бр./. Изсипете остатъка от крема.

Загладете и подредете парченца от кайсиите за декорация. Оставете леко да стегне.

Към останалия желатин прибавете малко жълта сладкарска боя 2-3 с.л. захар. Разбъркайте до еднородност и го изсипете най-отгоре.

Сложете бишкотената торта в хладилник за 5-6 часа, след което внимателно отстранете подвижния ринг.

Бишкотената торта с кисело мляко и кайсии е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: