Начин на приготвяне
Разбийте киселото мляко със заквасената сметана. Прибавете 1/2 ч.ч. захар.
Разтворете желатина в 1/2 ч.ч. студена вода и след като набъбне го затоплете в микровълнова фурна, като внимавате да не заври.
Добавете разтворения желатин към млечната смес, като отделите 3 с.л., за да покриете повърхността на тортата.
Потопете бишкотите в нес кафе и ги наредете по стените на тава с подвижен ринг. Наредете бишкоти и по дъното на тавата.
Обелете и нарежете бананите на кръгчета. Наредете ги върху бишкотите. Изсипете половината от млечния крем.
Нарежете кайсиите на филийки и ги потопете в захарния сироп, след което ги наредете върху млечната смес.
Наредете и останалите бишкоти /3-4 бр./. Изсипете остатъка от крема.
Загладете и подредете парченца от кайсиите за декорация. Оставете леко да стегне.
Към останалия желатин прибавете малко жълта сладкарска боя 2-3 с.л. захар. Разбъркайте до еднородност и го изсипете най-отгоре.
Сложете бишкотената торта в хладилник за 5-6 часа, след което внимателно отстранете подвижния ринг.
Бишкотената торта с кисело мляко и кайсии е чудна!