Начин на приготвяне
Натрошете сухия хляб и го залейте с прясното мялко. Оставете за 10 мин, докато се напои добре и стане на каша.
В купа разбийте за кратко жълтъците с 2 супени лъжици захар, излейте леко разтопеното краве масло и ароматизирайте с настъргана лимонова кора.
Хомогенизирайте добре продуктите.
Намажете малка тавичка с разтопено краве масло.
Изсипете приготвената смес, подравнете и изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за 30 мин.
Извадете сладкиша от хляб от фурната и намажете обилно с ягодов конфитюр.
Разбийте белтъците на сняг с 1 с.л. пудра захар.
Изсипете ги върху конфитюра и върнете тавичката във фурната за да се запече леко белтъкът.
Сладкишът с хляб и конфитюр е много вкусен!
Да ви е сладко!