Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с хляб и конфитюр

Сладкиш с хляб и конфитюр

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Сладкиш с хляб и конфитюр
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Един интересен и по-различен сладкиш с хляб и конфитюр, не се колебайте да опитате"

Необходими Продукти

  • сух хляб - 150 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 30 г
  • захар - 2 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • ягодов конфитюр
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сухия хляб и го залейте с прясното мялко. Оставете за 10 мин, докато се напои добре и стане на каша.

В купа разбийте за кратко жълтъците с 2 супени лъжици захар, излейте леко разтопеното краве масло и ароматизирайте с настъргана лимонова кора.

Хомогенизирайте добре продуктите.

Намажете малка тавичка с разтопено краве масло.

Изсипете приготвената смес, подравнете и изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за 30 мин.

Извадете сладкиша от хляб от фурната и намажете обилно с ягодов конфитюр.

Разбийте белтъците на сняг с 1 с.л. пудра захар.

Изсипете ги върху конфитюра и върнете тавичката във фурната за да се запече леко белтъкът.

Сладкишът с хляб и конфитюр е много вкусен!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: