Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от тиква

Конфитюр от тиква

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Конфитюр от тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6 бурканчета

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг.
  • захар - 1 кг.
  • индрише
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и нарязана тиква се държи във варно мляко около 2 часа.

Кипва се захарта с равно количество вода. След като ври 20 мин. се пускат измитите от варното мляко парчета тиква. Добавяме и канелата.

Конфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко.

Изстудява се набързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любопитка
Любопитка
И аз искам да питам как се прави варна вода и от къде да се намери вар?
19.10.2013 16:28
6
Нели Михова
Нели Михова
Искам само да питам, варно мляко точно какво значи. Вар разредена с вода ли ?
12.09.2011 19:45
9