Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с орехи, конфитюр и канела

Ябълков сладкиш с орехи, конфитюр и канела

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Ябълков сладкиш с орехи, конфитюр и канела
Снимка: Rosi Trifonova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Запишете си рецептата, защото нещо ни подсказва, че ще приготвите и опитате този ябълков сладкиш с канела повече от веднъж"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • растително масло - ¾ ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. едро натрошени
  • захар - 1 ч.ч.
  • конфитюр - 1 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро. Яйцата се разбиват със захарта и маслото. Добавят се ябълките, орехите, брашното, канелата, содата и малко сол. Всичко се разбърква добре.

Излива се в тавичка с незалепващо покритие или върху хартия за печене.

Пече се на 160 градуса около 30 мин.

След като поизстине ябълковият сладкиш се намазва с конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: