Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Най-пухкавата и сочна баница

Най-пухкавата и сочна баница

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Най-пухкавата и сочна баница
Снимка: Габриела
1 / 4
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ето я най-пухкавата и сочна баница, нетърпеливи сме да я опитаме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • жълтък - 1 за намазване
  • краве масло - около 50 г
  • кисело мляко - 1 кофичка много гъсто
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-първо разбъркваме добре киселото мляко и добавяме содата. Изчакваме около 5 минути да се активира.

През това време в дълбока купа разбираме яйцата добре, добавяме солта, захарта и киселото мляко със содата. Разбъркваме много добре.

Натрошаваме сиренето на дребни парченца.

Разтапяме в микровълновата маслото.

Намазваме тавичката, в която ще печем.

Слагаме една кора, намазваме с четка с малко от маслото. Не слагайте много масло, защото ще стане мазна.

След това слагаме още един ред кора, без да я мажем с масло. Втората кора се маже само със сместа, която направихме преди това.

Завиваме на руло и слагаме във формата на розичка в средата на тавата, в която ще печем.

Свързваме всяка нова кора със старата.

Когато сме готови, намазваме с жълтък пухкавата вита баница отгоре и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса отгоре и отдолу.

Когато е готова баницата, напръскваме с малко вода и я завиваме с чиста кърпа.

Оставяме най-пухкавата и сочна баница да се задуши 5-10 минутки и хапваме!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: