Начин на приготвяне
Най-първо разбъркваме добре киселото мляко и добавяме содата. Изчакваме около 5 минути да се активира.
През това време в дълбока купа разбираме яйцата добре, добавяме солта, захарта и киселото мляко със содата. Разбъркваме много добре.
Натрошаваме сиренето на дребни парченца.
Разтапяме в микровълновата маслото.
Намазваме тавичката, в която ще печем.
Слагаме една кора, намазваме с четка с малко от маслото. Не слагайте много масло, защото ще стане мазна.
След това слагаме още един ред кора, без да я мажем с масло. Втората кора се маже само със сместа, която направихме преди това.
Завиваме на руло и слагаме във формата на розичка в средата на тавата, в която ще печем.
Свързваме всяка нова кора със старата.
Когато сме готови, намазваме с жълтък пухкавата вита баница отгоре и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса отгоре и отдолу.
Когато е готова баницата, напръскваме с малко вода и я завиваме с чиста кърпа.
Оставяме най-пухкавата и сочна баница да се задуши 5-10 минутки и хапваме!