Начин на приготвяне
За тази вкусна баница с локум започнете с приготвянето на крема, като разбиете до втечняване яйцата и жълтъците. Долейте към тях малко от млякото и сипете брашното. Разбийте с телена бъркалка до постигане на гладка смес без бучки.
Загрейте млякото със захарта и ваниловата захар на слаб до умерен огън. Когато над течността започне да излиза пара, налейте яйчената смес и бъркайте около 10 минути при слаб огън до сгъстяване.
Намаслете тавичката, в която ще печете (около 22 см диаметър) и положете една кора, сгъната на две. Между двата пласта мажете с разтопено масло.
Разпределете от локума, нарязан на малки парченца, аз използвам такъв с аромат на роза и с орехи вътре, но какъв ще изберете вие, си е по ваш вкус.
Сложете и от крема и отново сгъната кора, намазана с масло. Така процедирайте до привършване на продуктите, завършвайки разбира се с кора.
Печете сладката баница на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар. За да стане още по-сочна, напръскайте сочната баница с локум и крем с вода или малко лимонада, докато е гореща , и завийте за 10-15 минути.
Да ви е сладко!