Начин на приготвяне
В началото имайте предвид, че има и растителни мазнини за тези, които не ядат свинска мас.
Разбийте маста и захарта, добавете яйцата и след това останалите съставки. Разделете наполовина.
В голяма гювеч (моят размер е 41x27) разпределете половината от тестото на ръка, след това подредете настърганите ябълки, които предварително смесихте с канелата и галетата, а върху другата половина от тестото разстелете по-малките парчета с дланите си, натиснете с дланите си, така че да не се раздалечават.
Печете ябълковата пита в предварително загрята фурна на 200 °C за около 45 до 55 минути, в зависимост от силата на фурната.
Най-добре е да проверите с клечка за зъби, така че ако излезе суха, без тесто, плодовата пита е готова!
Веднага след като се извади от фурната, поръсете лесния ябълков сладкиш с пудра захар.
Толкова вкусно ухае, че ще проявите желание да го нарежете веднага.
Но изчакайте, малко да се охлади най-бързата и сочна ябълкова пита. Направо се топи в устата ви!