Начин на приготвяне
В купа чукнете и разбъркайте с вилица яйцата за плънката, добавете киселото мляко и изварата, разбъркайте до еднородна смес, ако е нужно посолете на вкус.
Вземете 2 листа от корите, единия разтворете цял, а другия го натрошете (накъсайте) върху него. Разпределете 3-4 с. лъжици от плънката върху тях и навийте на рехаво руло.
Намажете голяма тава с малко от маслото, поставете рулото в средата на тавата, навито на охлюв. Така процедирате с всичките листа от корите, като ги навивате около първото руло.
Така оформената вита баница заливате с предварително смесените съставки – разбитото яйце, прясното мляко и газираната вода.
Нарежете маслото на малки кубчета и ги разпределете върху нея равномерно. Поставете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 15 минути.
Когато отгоре добие златисто-кафяв загар, покрийте с фолио или хартия за печене, за да не прегори и намалете градусите на 180.
Готовата баница поръсете с студена вода и завийте с кърпа, за да се задуши и омекне.