Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Мързелива сочна баница от сух хляб

Мързелива сочна баница от сух хляб

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Мързелива сочна баница от сух хляб
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
11/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"След 15 минути баницата със стар хляб беше готова за ядене а след 5 минути вече беше изчезнала"

Необходими Продукти

  • сух хляб - 8 филийки
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 60 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 30 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 60 г
  • извара - 200 г кремообразна или крема сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите съм съобразила с размерите на тавичката - 20х20х7

В прясното мляко добавих яйцата и солта. Разбих до хомогенна смес.

Подредих първите 4 филийки в тавичката за да видя как мога да ги събера и да не остава празно място.

След това ги извадих и намазах обилно с масло дъното и стените на тавичката.

Потапях филийките стар хляб и изрязаните скроени парченца в млечната смес и ги подреждах на дъното. Отгоре нахвърлих няколко парченца масло и поръсих със натрошено сирене.

Подредих и втория ред по същия начин.

В останалата смес добавих кремообразна извара (това имах в хладилника). Можете да я замените с кисело мляко или крема сирене. Настъргах и кашкавала и го добавих към заливката за баницата от хляб.

Разбърках и залях обилно филийките.

Пъхнах тавичката във фурната да се пече на 190 °C за около 30 минути. Всичко зависи от самата фурна. Затова, когато видите, че се е получил приятен златист загар, вашата мързелива баница е готова.

Когато я извадих от фурната, я покрих с чиста кърпа. След 15 минути баницата със стар хляб беше готова за ядене а след 5 минути вече беше изчезнала...

Да ви е сладко с моята мързелива сочна баница от сух хляб

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: