Начин на приготвяне
Количеството на продуктите съм съобразила с размерите на тавичката - 20х20х7
В прясното мляко добавих яйцата и солта. Разбих до хомогенна смес.
Подредих първите 4 филийки в тавичката за да видя как мога да ги събера и да не остава празно място.
След това ги извадих и намазах обилно с масло дъното и стените на тавичката.
Потапях филийките стар хляб и изрязаните скроени парченца в млечната смес и ги подреждах на дъното. Отгоре нахвърлих няколко парченца масло и поръсих със натрошено сирене.
Подредих и втория ред по същия начин.
В останалата смес добавих кремообразна извара (това имах в хладилника). Можете да я замените с кисело мляко или крема сирене. Настъргах и кашкавала и го добавих към заливката за баницата от хляб.
Разбърках и залях обилно филийките.
Пъхнах тавичката във фурната да се пече на 190 °C за около 30 минути. Всичко зависи от самата фурна. Затова, когато видите, че се е получил приятен златист загар, вашата мързелива баница е готова.
Когато я извадих от фурната, я покрих с чиста кърпа. След 15 минути баницата със стар хляб беше готова за ядене а след 5 минути вече беше изчезнала...
Да ви е сладко с моята мързелива сочна баница от сух хляб