Начин на приготвяне
Най-първо започваме с приготвянето на крема.
Взимаме дълбока купа и слагаме битата сметана и готварската сметана. Добавяме малко от захарта и разбиваме с миксер.
След това добавяме още малко захар и отново разбиваме, докато не свърши захарта.
От началото кремът ще изглежда течен, но колкото повече разбивате, толкова по-гъст ще става. Трябва да има гъста консистенция.
Стопляме половин чаена чаша вода в микровълновата и добавяме 2 супени лъжици захар. Разбъркваме добре, докато захарта се разтопи.
Нареждаме един блат от тортата и слагаме с 1 лъжичка малко сироп (водата със захар), за да направите по-сочни блатовете, но не прекалявайте, за да не станат кашкави.
След това слагаме солидно количество от крема. Така правим с всички блатове нашата сметанова торта, включително и последния.
Отгоре декорирате пандишпановата торта по ваш избор с черешки и шоколадчета.
Оставяме уникалната пандишпанова торта с череши и сметана една вечер в хладилника и на сутринта хапваме с кафето :)