Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.
Смесваме захарта и жълтъците и ги разбиваме за 10 минути с миксер на пухкав крем. Добавяме солта, ванилията, лимонената кора, бакпулвера и разбитите белтъци и разбъркваме.
Пресяваме брашното директно в сместа и разбъркваме с плавни движения до хомогенизиране.
Изсипваме сместа в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.
Печем на 180 градуса около 15 минути.
Оставяме готовия пандишпан да се охлади и го разрязваме на две части, за да получим два блата.
Разбиваме сметаната и добавяме пудрата захар и ванилията.
Поставяме единия блат на подложка и го намазваме с половината крем. Отгоре подреждаме плътно една до друга обезкостени череши.
Отгоре поставяме втория блат за нашата класическа сметанова торта.
Намазваме тортата отгоре и отстрани с крем и украсяваме семпло с цели череши.
Прибираме пухкавата пандишпанова торта със сметана и череши в хладилника за една нощ. След това е готова за сервиране.