Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците в купа, като добавите и солта.
След като се образува гъст белтъчен крем, добавете захарта лъжица по лъжица и продължете разбиването.
Добавете и жълтъците един по един при непрекъснато разбиване.
След като сместа се хомогенизира, добавете брашното на части, смесено с бакпулвера. Разбъркайте отдолу нагоре, за да не спадне пухкавостта на яйцата.
Ароматизирайте с ванилия.
Разделете тестото на две части и изпечете пандишпановите блатове. Предварително застелете дъното на тавичката за печене с домакинска хартия и загрейте фурната на 200 градуса.
Разбийте сметаната на пухкав крем, добавете крема сиренето.
Сглобете лесната сметанова торта, като предварително напръскате блатовете с инстантното кафе.
Намажете обилно със сметанов крем, по средата сложете нарязани ягоди.
Намажете добре тортата с крем, гарнирайте със свежи ягоди и карамелизирани кокосови стърготини.
Оставете пандишпановата торта със сметана и ягоди да се стегне за около 3 часа в хладилник.
Коментари