Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Пандишпанова торта със сметана и ягоди

Пандишпанова торта със сметана и ягоди

Пандишпанова торта със сметана и ягоди
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Нежна пандишпанова торта с ягоди, която се топи в устата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • кафе - 1 к.ч. инстантно
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 125 г
  • ягоди - 400 г свежи
  • кокосови стърготини - карамелизирани за поръсване
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците в купа, като добавите и солта.

След като се образува гъст белтъчен крем, добавете захарта лъжица по лъжица и продължете разбиването.

Добавете и жълтъците един по един при непрекъснато разбиване.

След като сместа се хомогенизира, добавете брашното на части, смесено с бакпулвера. Разбъркайте отдолу нагоре, за да не спадне пухкавостта на яйцата.

Ароматизирайте с ванилия.

Разделете тестото на две части и изпечете пандишпановите блатове. Предварително застелете дъното на тавичката за печене с домакинска хартия и загрейте фурната на 200 градуса.

Разбийте сметаната на пухкав крем, добавете крема сиренето.

Сглобете лесната сметанова торта, като предварително напръскате блатовете с инстантното кафе.

Намажете обилно със сметанов крем, по средата сложете нарязани ягоди.

Намажете добре тортата с крем, гарнирайте със свежи ягоди и карамелизирани кокосови стърготини.

Оставете пандишпановата торта със сметана и ягоди да се стегне за около 3 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
много добре изглежда
21.05.2020 17:00
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Тортата е много лесна и вкусна!
21.05.2020 13:31