Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Спанак с ориз, кисело мляко и черен пипер

Спанак с ориз, кисело мляко и черен пипер

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Спанак с ориз, кисело мляко и черен пипер
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Това е вкусът на детството - спанак с ориз, задължително с кисело мляко"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • За отгоре
  • кисело мляко
  • чесън - 3 скилидки
  • олио
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се нарязва.

В тенджера загряваме олио и запържваме лука за кратко и добавяме измития ориз.

Като се запържат леко, добавяме и спанака и готвим за още 2-3 минути, като разбъркваме.

След това добавяме червен пипер, запържваме и сипваме топла водичка. Аз слагам вода 1 към 2 и малко - някъде около 3- 4 чаши вода използвах в случая.

Готвим на среден огън, докато ориза набъбне и е готов, и накрая овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.

На отделен котлон в малък тиган загряваме мазнина и запържваме за кратко червен пипер, като внимаваме да не загори.

Смъкваме от котлона и оставаме тигана настрани.

В купа слагаме желаното от вас количество кисело мляко.

Скилидките чесън режем на ситно и намачкваме на паста и добавяме към киселото мляко. Овкусяваме със сол и разбъркваме добре.

Спанака с ориз сервираме с кисело мляко и отгоре със запръжката от червен пипер.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: