Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата заедно с двата вида захар и разбиваме с миксера до гъста смес.
Предварително прясното мляко и яйцата сме си ги изкарали на стайна температура.
Пресяваме 2 ч.ч брашно със сито или цедка в съд и я смесваме с бакпулвера и 1 щипка сол и разбъркваме.
Към кашата добавяме олиото, прясното мляко и Бейлиса и разбиваме пак с миксера много добре.
На части прибавяме брашнената смес и разбиваме с миксера. Получава се гладка смес за кекс и в нея изсипваме захарните шоколадови пръчици и объркваме само с шпатулка или лъжица много добре, за да се разнесат пръчиците добре.
Намазваме тава с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме.
Печем сладкиша Мравуняк в леко загрята фурна на 180°C за 23 мин.
Пекох сладкиша в по-голяма тавичка.
Като изстине, го вадим от тавата и го мажем със смес от какао и масло.
Глазурата от какао и масло се прави, като маслото се слага в съд на котлона и като се разтопи, се прибавя какаото и разбъркваме.
Още гореща намазваме сладкиша отгоре с шпатулка.
Като се стегне след 10 мин, режем на парчета сладкиша Мравуняк с Бейлис.
Да ви е сладко!