Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от тиквички от рецептурника

Огретен от тиквички от рецептурника

Огретен от тиквички от рецептурника
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Вижте какво открихме в рецептурника - страшно вкусен огретен от тиквички, пак заповядайте"

Необходими Продукти

  • тиквички
  • олио - 250 мл
  • краве масло - 80 г
  • кашкавал - 235 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • домати - 400 г
  • копър - връзка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • брашно - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре тиквичките и ги нарежете на кубчета.

В тиган сложете олиото и изпържете тиквичките в него.

Извадете в голяма чиния.

В намаслена тавичка с краве масло сложете ред тиквички, домати, настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Отново тиквички, домати...до изчерпване на количествата.

Залейте с останалото краве масло и бешамеловия сос, като го направите по следния начин.

В сух тиган запечете брашното. Добавете прясното мляко, като бъркате с тел и наливате по малки количества. Сложете сол и индийско орехче на вкус.

Махнете от огъня.

В купа разбийте яйцата и ги добавете към соса на тънка струйка и непрекъснато разбъркване.

Залейте апетитния огретен и печете на 200 градуса до готовност.

Малко преди да изключите, поръсете с кашкавал и върнете във фурната да се запече огретенът от тиквички от рецептурника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели Христова
Ели Христова
Мисля, да го пробвам, защото го опитах и издирвах рецептата! Много вкусно, впреки, че не обичам тиквичките в различна рецепта от "тиквички с млечен сос", пържени или тиквени ролца с плънка от сирене, яйца и майонеза с чесънче....
14.10.2020 20:22