Сутляш в термомикс

Сутляш в термомикс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
26/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
77 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1.5 л
  • канела - 1 пръчка
  • лимон - 1 кора
  • ориз - 250г
  • захар - 150 - 250 ( по желание и вкус)
  • жълтъци - 1 бр.
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пеперудата в термомикса и налейте млякото, като заделите 100 мл от него. Добавете кората от лимона и канелата.

Задайте 10 минути, 90 градуса, скорост 1.

След изтичане на времето, без да отваряте, добавете през отвора ориза и задайте 35 минути, 90 градуса, скорост 1.

Разбийте прясното, заделено мляко със жълтъка и царевичното нишесте.

Отново без да отваряте, задайте 10 минути, 90 градуса, скорост 1.

Щом започне програмата, излейте яйчената смес през отвора, добавете кравето масло и захарта.

Отворете и махнете пръчката канела.

Разпределете млякото с ориз в огнеупорни купички.

Сложете ги в тавичка. Налейте студена вода до средата на чашите със сутляш.

Печете сутляша в термомикс в студена фурна на 220 градуса на горен реотан до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: