Начин на приготвяне
Оризът се измива добре и се поставя в купа. Налива се вода, колкото да покрие съдържанието на съда и оризът се кисне 30 минути. След това се изплаква и се пуска да се вари в 150 мл вряща вода на слаб огън.
Когато поомекне, налейте млякото и разбъркайте (ако сместа ви се вижда прекалено течна, не добавяйте цялото количество мляко).
След 10 минути прибавете захарта и продължете с бъркането. Дръжте ориза на огъня, докато се свари добре.
След това охладете и поднесете в купички, като поръсите десерта с канела. Украсете според въображението си.
Бележка: Приятен завършек на този сутляш би придала поръска от смлени орехи, бадеми или кокосови стърготини. Но тъй като аз нямах под ръка никакви ядки, използвах за декорация цветни сърчица от картофено нишесте.