Постен сутляш

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Постен сутляш
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"По-различен прочит на любимото ни мляко с ориз - този път с кокос и кафява захар"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч. непълни
  • кокосово мляко - 800 - 900 мл
  • вода - 200 мл
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре и се поставя в купа. Налива се вода, колкото да покрие съдържанието на съда и оризът се кисне 30 минути. След това се изплаква и се пуска да се вари в 150 мл вряща вода на слаб огън.

Когато поомекне, налейте млякото и разбъркайте (ако сместа ви се вижда прекалено течна, не добавяйте цялото количество мляко).

След 10 минути прибавете захарта и продължете с бъркането. Дръжте ориза на огъня, докато се свари добре.

След това охладете и поднесете в купички, като поръсите десерта с канела. Украсете според въображението си.

Бележка: Приятен завършек на този сутляш би придала поръска от смлени орехи, бадеми или кокосови стърготини. Но тъй като аз нямах под ръка никакви ядки, използвах за декорация цветни сърчица от картофено нишесте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: