Начин на приготвяне
Сложете всички съставки за каймата и я омесете добре. Затворете с капак и оставете в хладилника за 1 час.
Включете термомикса, налейте 1 л вода и задайте скорост 2, температура 110 за 30 минути, като сложите всички зеленчуци.
След изтичане на времето прецедете бульона. Върнете в купата, сложете представката пеперуда и задайте само температура 110 градуса и 20 минути.
Извадете каймата и оформете малки кюфтенца. Оваляйте всяко едно с брашно и пуснете през отвора. Ако желаете, може да зададете пауза, отворете капака и пуснете кюфтенцата.
Затворете и изтичане на времето задайте наново, но този път скорост 2, температура 110 за 40 минути. Посолете и оставете да ври.
Разбийте киселото мляко, жълтъците и брашното с тел. 10 минути преди да изключи, сложете пауза и махнете капака.
Вземете малко от бульона с черпак и го налейте при млякото.
Сложете още един и така, докато се уеднаквят температурата.
Затворете, задайте старт и през отвора добавете млякото към вкусното фрикасе.
Изчакайте да мине останалото време, изключете и сервирайте кюфтенцата фрикасе в термомикс.