Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Фрикасе»Кюфтенца фрикасе в термомикс

Кюфтенца фрикасе в термомикс

Кюфтенца фрикасе в термомикс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 300 г смес
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • кимион
  • индийско орехче
  • чубрица
  • галета - 1 с.л.
  • за соса
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бг
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • пащърнак - 1 бр
  • още
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 1 с.л
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички съставки за каймата и я омесете добре. Затворете с капак и оставете в хладилника за 1 час.

Включете термомикса, налейте 1 л вода и задайте скорост 2, температура 110 за 30 минути, като сложите всички зеленчуци.

След изтичане на времето прецедете бульона. Върнете в купата, сложете представката пеперуда и задайте само температура 110 градуса и 20 минути.

Извадете каймата и оформете малки кюфтенца. Оваляйте всяко едно с брашно и пуснете през отвора. Ако желаете, може да зададете пауза, отворете капака и пуснете кюфтенцата.

Затворете и изтичане на времето задайте наново, но този път скорост 2, температура 110 за 40 минути. Посолете и оставете да ври.

Разбийте киселото мляко, жълтъците и брашното с тел. 10 минути преди да изключи, сложете пауза и махнете капака.

Вземете малко от бульона с черпак и го налейте при млякото.

Сложете още един и така, докато се уеднаквят температурата.

Затворете, задайте старт и през отвора добавете млякото към вкусното фрикасе.

Изчакайте да мине останалото време, изключете и сервирайте кюфтенцата фрикасе в термомикс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: