Начин на приготвяне
Измити и нарязани на пръчици картофите пускам за 10 минути във вряща с малко сол вода.
Бъркам ги малко да се запечатат.
Изцеждам и изсипвам в тава с хартия за печене.
Посипвам картофите още съвсем горещи с подправките и ги обърквам с ръце, да се овкусят добре.
Поливам ги с олио или зехтин, може да се поръсят леко и с галета.
Така обработени картофите ги слагам във фурната, за де запекат или да хванат коричка.
Това удоволствие отнема около 30 минути на вкусните печени картофи.
Трябва да се следят, защото не всяка фурна пече еднакво за време.
Накрая вкусните селски картофи може да се поръсят леко с черен пипер или с пикантен червен пипер.
Стават прекрасни!