Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Френски селски картофи

Френски селски картофи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски селски картофи1 / 2
27/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сметана - ½ ч.ч.
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се настъргват на едро, лукът се нарязва на ситно. Морковите и лукът се смесват и се запържват в половината масло.

Картофите се обелват и се режат на тънки резени. С останалата мазнина се маже тавичка.

На дъното се слагат морковите с лука, отгоре се покриват с картофите. Посолява се и се полива с млякото.

Отгоре се разпределя сметаната и ястието се пече 30 минути на 200 градуса. Поръсва се с кашкавал и се пече още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
като гледам ще върви като гарнитура към скара
30.01.2016 18:38
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
звучи вкусно, утре ще я пробвамее
30.01.2016 18:38