Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки със солена плънка

Пържени филийки със солена плънка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пържени филийки със солена плънка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Любими на малки и големи пържени филийки със солена плънка"

Необходими Продукти

  • хляб - 10 филийки бял за тостер
  • моцарела - 150 - 200 г
  • чери домати - 4 - 5 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • галета
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да станат равни сандвичите, ги съберете 2 по 2 и изрежете от всички страни коричките.

Нарежете моцарелата и доматите на тънки резени.

Върху всяка филийка сложете ред домати, отгоре моцарела и отново домати. Похлупете с друга филийка.

За много кратко потопете краищата на приготвения сандвич в студена вода и веднага след това в брашно.

Това се прави, за да запечатате плънката, за да не се разлее при пърженето. Следва да го потопите за кратко в прясно мляко и разбито яйце.

Оваляйте добре в галета. Наредете приготвените филийки в чиния и приберете в хладилник за 20 мин.

Трябва да са студени, за да не се разлее моцарелата и сандвичът да стане хрупкав.

Изпържете охладените филийки със солена плънка до приятен загар.

Извадете вкусните пържени филийки на салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Много вкусни закуски се получават!

В италианската кухня пържените филийки със солена плънка се казват mozzarella in carrozza!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: