Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Оризова супа с кисело зеле и лапад

Оризова супа с кисело зеле и лапад

Оризова супа с кисело зеле и лапад
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Обяд за цялото семейство с тази апетитна оризова супичка"

Необходими Продукти

  • ориз - 2/3 ч.ч., бисерен
  • кисело зеле - 1 и ½ ч.ч., нарязано
  • лапад - около 25 листа, средно големи
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - ½ равна к.л.
  • червен пипер - ½ равна ч.л.
  • хималайска сол - равна ч.л., на вкус
  • шарлан - 1 - 2 ч.л., слънчогледово масло
  • вода - около 1, 5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера загряваме шарлана.

Към него добавяме нарязания на ситно лук и разбъркваме.

Измиваме ориза 2-3 пъти и го прибавяме към лука.

Овкусяваме с хималайска сол, червен и черен пипер.

Заливаме с около 1.5-1, 7 л гореща вода. Сипваме нарязаното кисело зеле и почистените, измити и нарязани листа лапад.

Оставяме да къкри с открехнат капак около 20-25 минути, като от време на време разбъркваме, докато оризът се свари напълно, а зелето остане приятно съвсем леко хрупкаво.

Оризът си пуска нишесте при продължителното варене и се получава гъста оризова супа от само себе си, без да има нужда от допълнително сгъстяване.

Накрая на вкус подправяме с още малко хималайска сол, ако е необходимо – зависи от наситения вкус на киселото зеле.

Разкошна веган пролетна оризова супа с кисело зеле и лапад – пикантно кисела и засищаща!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: