Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Студена супа от кисело зеле

Студена супа от кисело зеле

Студена супа от кисело зеле
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2-3
"Следващият път, когато чуете някой да си поръчва бульон трезве, да знаете, че става дума за тази уникална студена супа"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • праз - 1 стрък лук
  • зелев сок - 1.5 литър
  • чушки - 2 бр. сушени червени
  • червен пипер - 1 лъжичка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле нарязваме много на ситно. Слагаме в дълбок съд. Праза го нарязваме по дължина на четири и след това на парчета с дебелина около половин сантиметър.

Слагаме ги при зелето. Червените чушки запичаме леко и след това натрошаваме на малки парченца. Прибавяме червения пипер, олиото и заливаме със зелевия сок.

Разбъркваме много добре.

Поднасяме чорбата добре охладена. Идеалното средство против махмурлук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: