Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера загряваме шарлана.
Към него добавяме нарязания на ситно лук и разбъркваме.
Измиваме ориза 2-3 пъти и го прибавяме към лука.
Овкусяваме с хималайска сол, червен и черен пипер.
Заливаме с около 1.5-1, 7 л гореща вода. Сипваме нарязаното кисело зеле и почистените, измити и нарязани листа лапад.
Оставяме да къкри с открехнат капак около 20-25 минути, като от време на време разбъркваме, докато оризът се свари напълно, а зелето остане приятно съвсем леко хрупкаво.
Оризът си пуска нишесте при продължителното варене и се получава гъста оризова супа от само себе си, без да има нужда от допълнително сгъстяване.
Накрая на вкус подправяме с още малко хималайска сол, ако е необходимо – зависи от наситения вкус на киселото зеле.
Разкошна веган пролетна оризова супа с кисело зеле и лапад – пикантно кисела и засищаща!
Чудно Вкусно!