Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски Палачинки»Моите солени американски палачинки

Моите солени американски палачинки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Моите солени американски палачинки2 / 2
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Сладките за страхотни, нека видим и солените американски палачинки дали ще ни допаднат"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г безглутеново брашно или бяло
  • сода за хляб - ½ ч.л. или 1 бакпулвер
  • морска сол - ½ ч.л.
  • прясно мляко - 300 мл (или кисело мляко)
  • яйца - 2 бр.
  • масло
  • кокосово масло
  • олио - за омазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете своето безглутеново брашно или обикновено бяло брашно, сол, сода за хляб в голяма купа и разбъркайте старателно.

В кана или по-малка купа добавете яйцата и млякото и разбийте до гладкост.

Направете кладенче в купата с брашно и добавете мокрите съставки.

Разбийте до гладка и еднородна смес.

Поставете тиган на слаб огън и го напръскайте с нискокалоричен спрей за готвене или краве масло (1 с.л. олио).

Когато мазнината в тиган се загрее, добавете от тестото за палачинки.

Всяка палачинка се нуждае от около две и половина супени лъжици тесто.

Оставете да се готви, докато балончетата не започнат да се образуват в тестото и страните станат готови (около 2-4 минути).

Обърнете и гответе за 2-4 минути от втората страна или до златисто кафяво.

Повторете, докато се използва цялото тесто, като за пържене се използва малко по-малко от супена лъжица олио (краве масло) на всяка от американските палачинки.

Сервирайте с кленов сироп и бекон, ако харесвате, и се наслаждавайте!

Невероятно вкусно съчетание е бекон със кленов сироп!

Непременно опитайте и се насладете на моите солени американски палачинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: