Начин на приготвяне
Така приготвям моето фрапе без шейкър или други подходящи за целта джаджи.
В две чаши сипвам по 200 мл студено прясно мляко. Ако използвате по-големи чаши, увеличете дозата.
В шише от минерална вода изсипвам кафето и захарта, след което добавям вода - около 15 или 20 мл. Взимам малко алуминиево фолио и си правя по-голямо топче, което пускам в шишето, с цел да ми помогне с разбиването на кафето.
Тръскам енергично, докато не стане на гъста пяна. Не отнема повече от 2-3 минути, но вкуса си струва. След като стане на пяна добавям към млякото и пускам няколко бучки лед.
Подходящо е за сутрешно събуждане, следобедно разведряване, дори и за гости.
По желание може да украсите със сметана.
Студеното Фрапе за топли дни е готово.
Коментари