Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Вкусни пилешки филета с моркови и гъби

Вкусни пилешки филета с моркови и гъби

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Вкусни пилешки филета с моркови и гъби
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Крехки пилешки филенца, на които нямаме търпение да се насладим"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 - 8 филета от горната част на бутчето
  • моркови - 8 големи
  • гъби - 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч. (250 мл)
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 кубче
  • брашно - 3 с.л. за сосчето
  • черен пипер
  • кимион
  • къри
  • чубрица
  • черен пипер - зърна
  • магданоз
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките се овкусяват в подходящ съд, добавя се олиото, омесват се заедно.

Нареждаме ги в тава и върху тях сипваме един пласт нарязани на кръгчета морковите. Върху морковите сипваме измитите и нарязани на едро гъби.

Тях режем на четири или на шест парчета. Поръсваме ги малко със сол и черен пипер и тях. Наливаме в тавата виното и водата.

Покриваме с фолио и печем на силна фурна до готовност. Около час се пече ястието, според фурната.

След като сме се уверили, че ястието е готово, махаме фолиото. В купа си разбъркваме 3 с.л. брашно, 1/2 ч.ч. студена вода.

Доливаме и малко от бульона в тавата от ястието в купата и бъркаме до хомогенност. С лъжица сипваме тук-там от тази брашняна кашица и леко разклащаме тавата, за да се смеси с останалия бульон.

Пак малко черен пипер, кимион и други, каквито искате и връщаме във фурната да се сгъсти сосът.

Задушеното пиле може да се направи и със свински пържоли и всяко друго месо. Става превъзходно!

Вкусните пилешки филета с моркови и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: