Начин на приготвяне
Пържолките се овкусяват в подходящ съд, добавя се олиото, омесват се заедно.
Нареждаме ги в тава и върху тях сипваме един пласт нарязани на кръгчета морковите. Върху морковите сипваме измитите и нарязани на едро гъби.
Тях режем на четири или на шест парчета. Поръсваме ги малко със сол и черен пипер и тях. Наливаме в тавата виното и водата.
Покриваме с фолио и печем на силна фурна до готовност. Около час се пече ястието, според фурната.
След като сме се уверили, че ястието е готово, махаме фолиото. В купа си разбъркваме 3 с.л. брашно, 1/2 ч.ч. студена вода.
Доливаме и малко от бульона в тавата от ястието в купата и бъркаме до хомогенност. С лъжица сипваме тук-там от тази брашняна кашица и леко разклащаме тавата, за да се смеси с останалия бульон.
Пак малко черен пипер, кимион и други, каквито искате и връщаме във фурната да се сгъсти сосът.
Задушеното пиле може да се направи и със свински пържоли и всяко друго месо. Става превъзходно!
Вкусните пилешки филета с моркови и гъби са готови.