Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Варени и печени картофи с пармезан

Варени и печени картофи с пармезан

Варени и печени картофи с пармезан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Картофки с пармезан - вкусно мезе за бира или просто нещо за хрупане в уютната вече у дома"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • чесън - на прах
  • лук - на прах
  • пармезан - 30 г настърган
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Сложете тенджера с вода на котлона и изчакайте да заври. Добавете сол и картофите.

Варете картофите на тих огън около 4-5 минути. Извадете с решетъчна лъжица и ги сложете в купа.

Веднага добавете кравето масло, пармезана и всички подправки. Разбъркайте внимателно.

Изсипете картофите в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете картофите в загрята фурна на 200 градуса до приятен, златист загар. Извадете и сервирайте.

Варените картофи с пармезан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: