Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме и нарязваме надлъжно на резенчета. Сваряваме в подсолена вода.
Лукът и морковите белим, нарязваме на ситно и задушаваме в мазнина и малко вода. Подправяме с червен пипер, ръсваме брашно.
Прибавяме нарязаните домати от консерва и задушаваме за 5 минути. Наливаме малко от водата, в която сме варили картофите, посоляваме на вкус, добавяме 1 чаена лъжичка захар и варим 5-10 минути или до предпочитаната гъстота на соса.
Прибавяме и нарязаните ситно краставички и пресен магданоз. Варените картофи подреждаме в чинийки и гарнираме с доматения сос. Поднасяме допълнително поръсени с нарязан пресен магданоз.