Обикновено тесто за лучник

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
568
1k
209
1
01/05/2020
"Рецепта за тесто, с която ще приготвите най-вкусния лучник "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 г хладка
  • мая - 15 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на вилица намачкайте маята със захарта, добавете 2 с.л. хладка вода и оставете да се активира.

През това време смесете брашното със солта и направете кладенче. В това кладенче изсипете хладката вода и активиралата се мая.

Омесете меко и нелепнещо тесто, което оставете да удвои обема си.

След което разделете тестото на 2 части, като едната е малко по-голяма от другата.

Разточете по-голямата, сложете плънката от запържения лук, поставете другата и изпечете до готовност.

Обикновеното тесто за лучник е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар