Козуначена торта с нишесте

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Козуначена торта с нишесте3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • козунак - 500 г с шоколад
  • за крема
  • нишесте - 1 пакетче Ванилия
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 150 г
  • карамелен сироп
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките в тава една до друга, но не плътно.

Пригответе си карамеления сироп, като поставите захарта в метален съд, карамелизирате я до желания от вас загар, но не и да прегори. Налейте внимателно водата и бъркате докато карамелът се разтвори.

Полейте с половината от сиропа, подредените парчета козунак. Пригответе си нишестето, като в 100 мл от прясното мляко разтворите пакетчето до еднородна гладка смес.

В останалото мляко добавяте захарта и разтвореното нишесте. Поставете на котлона, и при непрекъснато бъркане варите до сгъстяване.

Залейте с половината крем, подредените и сиропирани козуначени парчета. Върху тях подредете останалите парчета, полейте ги с останалия карамелен сироп и останалия крем – нишесте Ванилия.

Оставете тортата за една нощ да престои на хладно място, за да си поеме сиропа и крема.

Преди сервиране поръсете козуначения сладкиш с какао или настърган шоколад.

Козуначената торта с нишесте е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: