Начин на приготвяне
Нарежете козунака на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките в тава една до друга, но не плътно.
Пригответе си карамеления сироп, като поставите захарта в метален съд, карамелизирате я до желания от вас загар, но не и да прегори. Налейте внимателно водата и бъркате докато карамелът се разтвори.
Полейте с половината от сиропа, подредените парчета козунак. Пригответе си нишестето, като в 100 мл от прясното мляко разтворите пакетчето до еднородна гладка смес.
В останалото мляко добавяте захарта и разтвореното нишесте. Поставете на котлона, и при непрекъснато бъркане варите до сгъстяване.
Залейте с половината крем, подредените и сиропирани козуначени парчета. Върху тях подредете останалите парчета, полейте ги с останалия карамелен сироп и останалия крем – нишесте Ванилия.
Оставете тортата за една нощ да престои на хладно място, за да си поеме сиропа и крема.
Преди сервиране поръсете козуначения сладкиш с какао или настърган шоколад.
Козуначената торта с нишесте е готова.