Начин на приготвяне
Уникална безглутенова пица на тиган, става бързо и е много вкусна.
В купа разбиваме яйцето с вилица. Добавя се извара, сол, кисело мляко, настъргана и отцедена тиквичка, сода за хляб и накрая две лъжици оризово брашно.
Получава се тесто като за палачинки.
Загрява се тиган средно голям, намазан с олио. Сипва се тестото и с лъжица се оформя блат.
Печем на 3-4 степен, повдига се края с метална шпатула и се раздрусква тигана. Когато се зачерви, с голяма решетъчна лъжица или подходяща шпатула и още нещо, с което да си помогнете, се обръща.
Запича се още 2-3 минути и готово.
Изважда се в чиния, намазваме с домашна лютеница, гарнира се с ленти бекон, парчета моцарела поръсена с шарена сол, щипка червен пипер и риган. Сервираме пицата и хапваме с кеф.
Опитайте, това е най-вкусната безглутенова пица, вече ми е любима!
Коментари