Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Езогелин - една по-различна рецепта за леща

Езогелин - една по-различна рецепта за леща

SibileSibile
Новак
52113
Езогелин - една по-различна рецепта за леща
Снимка: Sibile
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Предлагаме една по-различна, но много вкусна рецепта за леща"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • булгур - 1/2 ч.ч. смес с фиде (ако нямате, може да замените с ориз)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 ч.ч. (настъргани или консерва на кубчета)
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л
  • кимион - 1 ч.л
  • лимони - сок от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио задушаваме ситно нарязаните лук и моркови, добавяме и чесъна, също ситно накълцан. Когато омекнат зеленчуците, добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме.

Доматите се прибавят към ястието и се оставя да къкри докато остане на мазнина. Заливаме с гореща вода, прибавяме измитите леща и ориз, булгура с фиде.

Когато омекнат всички съставки, осоляваме на вкус и прибавяме всички подправки и варим супата от леща още 5 мин на тих огън.

Като махнем ястието от котлона добавяме сока на половин лимон и сервираме.

Езогелин - една по-различна рецепта за леща е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Езогелин с фиде не съм яла, не се ли получава малко гъсто така, леща, ориз, булгур и плюс още фиде.
02.05.2020 14:41
1
Покажи всички подкоментари