Езогелин Чорба

НалиНали
Новак
1758266
Езогелин Чорба
Снимка: Нали
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Стоплете всички вкъщи с тази турска чорбичка"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • турска леща - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 4 с.л.
  • булгур - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • за поръсване
  • джоджен - 1 ч.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на дребно чесъна и лука. Запържете ги в 2 с.л. олио в голяма тенджера.

След това сипете доматения концентрат и разбъркайте. Добавете турската леща, булгура, ориза и запържете. Сипете 2 л топла вода и оставете супата от леща да се готви 30 мин.

После пасирайте турската супа, овкусете с черен пипер и сол.

Затоплете кравето масло и джоджена и сипете отгоре.

Езогелин чорбата е готова и много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: