Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Кокосов тарт с мирис на лято

Кокосов тарт с мирис на лято

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Кокосов тарт с мирис на лято
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Кокосовият тарт е нашия повик към лятото"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 165 г маслени
  • краве масло - 80 г
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л.
  • бял шоколад - 80 г бял
  • кокосови стърготини - 20 г
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • За декорация
  • круши
  • портокали - или др. плодове по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите за този кокосов сладкиш се смилат и се заливат с разтопеното масло.

Притискат се по дъното и стените на форма за тарт или малка тавичка (диаметър 20 см) като се оформя и борд.

Блатът се прибира в хладилник, да се стегне, и през това време приготвяме кокосовия крем.

В тенджера сипваме 400 мл прясно мляко и слагаме да заври, а в останалите 100 мл мляко разтваряме 2 супени лъжици царевично нишесте.

Към млякото на котлона добавяме захарта и кокосовите стърготини, когато млякото се сгорещи, но не е завряло, прибавяме шоколада начупен на малки парчета.

Разбъркваме до пълното разтапяне на шоколада и след това изсипваме разтвореното царевично нишесте, като непрекъснато разбъркваме.

Когато кокосовият крем се сгъсти достатъчно, сваляме от огъня и го изчакваме да поизстине, преди да го изсипем върху бисквитения блат.

Прибираме кокосовият тарт в хладилник, за да се стегне и след това украсяваме.

Съвет:

Ако не желаете кокосовите стърготини да се усещат в консистенцията на крема, преди да добавите шоколада и нишестето, прецедете млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: