Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Кокосов тарт с Нутела

Кокосов тарт с Нутела

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Кокосов тарт с Нутела
Снимка: Росица Петрова
1 / 9
08/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Едва ли има човек, който може да устои на това сладко изкушение"

Необходими Продукти

  • за основата
  • масло - 100 г
  • брашно - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 40 г
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • захар - 50 г
  • плънка
  • извара - 450 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • царевично нишесте - 30 г
  • нутела - 120 г
  • кокосови стърготини - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен кокосов тарт с Нутела първо направете основата.

Разбийте яйцето със захарта и ванилията. Пресейте брашното и прибавете към него маслото, нарязано на кубчета. Втрийте с пръсти, до образуване на маслени трохи. Прибавете кокосовите стърготини и яйцето със захарта. Замесете тесто за основата на тарта. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Веднага го разстелете във форма за тарт (26 см) и приберете в хладилник за 15 минути.

През това време загрейте фурната на 180 градуса.

Извадете основата за тарта от хладилника и надупчете с вилица. Поставете отгоре хартия за печене и бобови зърна за тежест. Сложете да се пече за 20 минути.

През това време си направете плънката.

Сложете изварата и захарта в дълбока купа. С пасатор пасирайте до гладка, хомогенна смес. Прибавете яйцата и отново пасирайте.

Добре е да ползвате фина сладкарска извара.

Накрая добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.

Разделете сместа на две части. В едната сложете кокосовите стърготини, а в другата лешниковия шоколадов крем, който предварително трябва да разтопите в съд на водна баня или в микровълнова фурна за не повече от 30 секунди. Разбъркайте, за да се смесят добре съставките.

Извадете основата за тарта от фурната, премахнете хартията и бобовите зърна и оставете за 10 минути да се охлади малко.

Отворете фурната, за да спадне температурата, защото плънката се пече на по-ниска, а именно на 130 градуса.

След, това с лъжица гребвайте първо от единия крем за плънката, след това от другия като ги редувате.

Слагах по 2 супени лъжици от едната смес и после още 2 от другата.

Щом двата крема свършат вземете дървено шишче и с него направете шарки, започвайки от центъра към борда.

Сложете тарта да се пече в загрята фурна на 130 градуса с вентилатор за 30 минути. Това, време трябва да е достатъчно да се в твърди, но все пак наблюдавайте, защото всяка фурна е различна. При изваждане плънката е още мека, но след това като изстине се втвърдява достатъчно.

Оставете кокосовия тарт с Нутела да се охлади напълно и после се сервирайте този изключителен десерт.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: