Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на дребно. Задушава се в олиото и вода до омекване и изпаряване на течността.
Прибавят се 2 бр. настъргани домати и размесената в малко вода до гладка смес кайма.
Поръсва се с червения и черен пипер и се бърка 2-3 минути.
Прибавят се нарязаните на кубчета картофи и ситно нарязаният магданоз. Посолява се, разбърква се добре и се долива гореща вода.
Мусаката се изсипва в намазана с олио и покрита с кръгчета домати от 3 бр. домати тавичка.
Поръсва се с дребно нарязаните 2 бр. домати и парченца масло. Запича се във фурна на 200 градуса.
Когато стане готова се залива със смес от яйцата, брашното, кисело мляко и кашкавала.
Запича се 10 мин. до леко зачервяване.
Мусаката с пресни домати и кашкавал е готова.