Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с пресни домати и кашкавал

Мусака с пресни домати и кашкавал

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Мусака с пресни домати и кашкавал
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
02/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес от мляко месо свинско/телешко (60/40)
  • картофи - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • лук - 3 бр. глави
  • пресни домати - 7 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 3 с.л. насърган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно. Задушава се в олиото и вода до омекване и изпаряване на течността.

Прибавят се 2 бр. настъргани домати и размесената в малко вода до гладка смес кайма.

Поръсва се с червения и черен пипер и се бърка 2-3 минути.

Прибавят се нарязаните на кубчета картофи и ситно нарязаният магданоз. Посолява се, разбърква се добре и се долива гореща вода.

Мусаката се изсипва в намазана с олио и покрита с кръгчета домати от 3 бр. домати тавичка.

Поръсва се с дребно нарязаните 2 бр. домати и парченца масло. Запича се във фурна на 200 градуса.

Когато стане готова се залива със смес от яйцата, брашното, кисело мляко и кашкавала.

Запича се 10 мин. до леко зачервяване.

Мусаката с пресни домати и кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: